Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Team @Work+++

Team @Work+++ is het Drentse team deze BaanBattle. Met maar liefst negen deelnemers en twee enthousiaste coaches gaan zij de strijd aan. Aan het werk, op zoek naar werk. Want dát is wat ze willen! De teamleden stellen zich hier aan je voor.

Teamleden

Jan Slinkman

Leeftijd:
54 jaar

Ik ben Jan Slinkman, getrouwd en heb een zoon van 15 jaar. Mijn loopbaan ben ik begonnen in de horeca, eerst bediening, later kok. Daarna vertegenwoordiger, afdelingsleider productiebedrijf, bedrijfsleider, projectleider en tot nu toe, docent Duits sinds 2009. Opleidingen: Mavo, Mbo management, bedrijfsleider, Hbo leraar.

Nu gaat het roer om, ik ga voor duurzame energie. Sinds zes en half jaar ben ik bezig met de ontwikkeling van mijn eigen kleine windmolen, binnenkort prototype nummer 3. Nummer 1 en 2 draaien al sinds jaren.

Ik hoop mijn netwerk te kunnen uitbreiden en zoek na de zomervakantie een uitdagende baan in duurzame energie/ondernemen. Verder probeer ik bedrijven aan mij te binden die mij willen ondersteunen om de puntjes op de i te zetten om de Greenmil te optimaliseren.

Ik ben iemand die veel energie heeft en vele ideeën, erg positief ingesteld, kan andere mensen duidelijk uitleg geven, sportief, zelfbewust en leg makkelijk contact. Een minder goede eigenschap is, door de vele ideeën, heb ik af en toe moeite om mij te focussen.

Ik ben een denker, een doener en een doorzetter. Problemen zijn er om opgelost te worden. De meeste mensen proberen ook om oplossingen te bedenken, maar doen te moeilijk. Mijn motto: KIS, Keep It Simpel

Tanja Kaat

Leeftijd:
59 jaar jong, voelt als 45....soms 16.


Hallo, ik zou mij graag even willen voorstellen. Ik ben Tanja Kaat, single, heb geen kinderen en woon in Zuidwolde, Drenthe.

Een echt mensen-mens, wat voor mij erg duidelijk werd in de banen die ik de afgelopen jaren heb vervuld: 11 jaar in de horeca en daarna ruim 12 jaar als medisch secretaresse voor een vaste arts in het ziekenhuis te Zwolle. De enorme afwisseling tussen administratief werk, het medische aspect en, ja, de omgang met patiënten bleken echt mijn passie.

Tussentijds heb ik mijn beide ouders in huis genomen daar zij beiden dementerend waren. Ik heb beiden op een zo liefdevol mogelijke manier kunnen begeleiden tot aan hun overlijden en dat heeft mij naast veel hartzeer ook heel veel voldoening gebracht. Sindsdien ben ik weer op zoek naar een functie waar ik mijn passies in kwijt kan.

Dit is de reden dat ik mij heb opgegeven voor de NoorderbaanBattle. Hier hoop ik samen met de hulp van mijn mede-teamleden en coaches een netwerk op te bouwen om te leren mij beter bij bedrijven te presenteren.

Milena Slomp

Leeftijd:
40 jaar

Ik ben Milena Slomp, een alleenstaande moeder van een dochter van 10 jaar en ik woon in Hoogeveen.
Ik heb mijn middelbare school afgerond en heb daarna een opleiding in de richting van schoonheidsverzorging gevolgd. Deze heb ik niet afgemaakt. Hierna heb ik werkervaring opgedaan in een peuterspeelzaal, een kinderopvang en heb ik gewerkt met ouderen. Zodoende ben ik begonnen aan de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker, maar deze heb ik helaas niet af kunnen ronden in verband met gezondheidsproblemen. Dit zorgde ervoor dat ik niet altijd kon werken. Ik ben nu iets meer dan 5 jaar vrijwilliger bij de Speelgoedbank in Hoogeveen en sinds juni 2017 heb ik de leiding op mij genomen door hier voorzitter te worden.

Hiermee ben ik uit mijn comfortzone gestapt, waardoor ik enorm ben gegroeid in mijn denken, durven en doen. Ik ben een doorzetter, zorgzaam, behulpzaam, echt een mensen-mens en hoop met de BaanBattle meer te leren hoe te werken in een team. Daarnaast hoop ik op een omscholing zodat ik uiteindelijk
iets in de richting van dagbesteding kan doen.

Anas Alhallak

Leeftijd:
42 jaar

Hoi, ik heet Anas, ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik kom uit Syrië en sinds december 2014 woon ik in Nederland, in Hoogeveen. In Syrië heb ik 20 jaar als ambtenaar gewerkt (notaris), dit was een heel nauwkeurig werk. Daarnaast werkte ik 's avonds in mijn eigen winkel (cd- dvd- mobielen en accessoires). Na een diplomawaardering hier in Nederland werd mijn diploma vastgesteld op HAVO niveau.
Mijn hobby is gitaar spelen. Tegenwoordig wordt het meer dan een hobby want ik oefen bijna dagelijks met een band. Ik heb altijd een verlangen om het beste te bieden en altijd iets nieuws te leren.
Door de NoorderBaanBattle wil ik graag en kans krijgen om een baan te vinden die bij mijn ervaring past in administratief werk of iets dat past bij mijn hobby als muzikant.

Folkert de Groot

Leeftijd:
49 jaar

Hallo ik ben Folkert de Groot. Ik woon in Assen, ben getrouwd en heb één zoon.

Ik heb een opleiding gedaan in de Elektronica, maar dit was niet helemaal mijn branche. Ik heb me toen in het werkzame leven gestort. Eerst als industrieel schoonmaker en daarna als meewerkend voorman bij een kabelbedrijf.
Ik heb tot nu toe alleen maar werk gedaan om geld te verdienen. Ik vind het nu tijd voor wat anders. Ik wil graag de zorg in en het liefst als begeleider dagbesteding.

Ik ben een positief ingesteld persoon, heb een onuitputtelijke energie en mag graag in teamverband werken.
Bij de NoorderBaanBattle wil ik graag leren mezelf beter te presenteren, meer zelfvertrouwen te krijgen en het beste uit mezelf te halen.

Ina Olij

Leeftijd:
48 jaar

Hallo lezers, mijn naam is Ina en ik ben deelnemer van team Drenthe. Wij gaan ons beste beentje voorzetten in de jacht naar een baan en netwerken.

Na een aantal tijdelijke banen heb ik ontzettend zin om aan de slag te gaan in een meer langdurige functie. Ik ben een gedreven secretaresse die rust kan creëren binnen het secretariaat en bovendien collega's kan faciliteren, zodat ze hun werk goed kunnen verrichten. Professionaliteit en humor staat hoog in het vaandel. Communiceren vind ik belangrijk: juiste doelgroep, juiste informatie, juiste kanalen. Ik kan vlot prioriteiten stellen, snel organiseren en besluiten nemen.

In mijn vrije tijd wandel, fiets en lees ik veel. Ik kijk uit naar mijn volgende baan!

Janneke Dillon

Leeftijd:
55 jaar

Ik ben Janneke Dillon, al bijna 32 jaar gelukkig getrouwd en samen hebben we 2 dochters die allebei studeren.

Na mijn middelbare school ben ik direct gaan werken. Ik kwam terecht bij de NAM waar ik vervolgens bijna 20 jaar bleef. Ik ben begonnen als assistente archief van de exploratie tekenkamers, later ben ik archiefbeheerster geworden.
De meeste jaren heb ik bij de HR-afdeling gewerkt. Zo ging ik na onze verhuizing naar Noord-Holland aan de slag als administratie assistente bij de “beddenplanning” offshore en bij de afdeling beveiliging. Na verschillende cursussen en trainingen kwam ik uiteindelijk terecht als backoffice medewerkster met een aantal service verlenende specialisaties (salarisadministratie, focal point voor het Shell pensioenfonds, introductie expats of terugkerende Nederlanders uit het buitenland). Eind 1998 zijn wij terug verhuisd naar Drenthe en heb ik nog tot maart 2000 bij HR-afdeling van de NAM gewerkt.

Tot begin 2002 was ik thuis met de kinderen. Het voelde alsof ik geen onderdeel meer uitmaakte van de maatschappij, dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Deze vond ik in de kinderkledingbranche. Eerst als consulente voor een bedrijf, later ook mijn eigen bedrijf. Ik verkocht kinderkleding via thuisparty’s, op campings en tijdelijk in leegstaande winkelpanden in Beilen. In 2013 heb ik een prachtige kinderkledingwinkel geopend in Beilen, maar dit was van korte duur. Tijdens de crisis draaide mijn winkel te weinig omzet om te blijven bestaan. Een jaar later vond ik een baan in de cateringbranche. Weer iets heel anders!

Met mijn deelname aan de BaanBattle hoop ik mijn horizon te kunnen verbreden en een andere weg in te slaan. Het liefst een baan waarin ik zelfstandig kan werken, mensen kan adviseren/informeren en/of zaken kan regelen.

Mieke Akse

Hennie Karseboom

Jantina van der Goot