Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Communicatieteam

Het kloppend hart van de NoorderBaanBattle is het communicatieteam. De leden zijn afgestudeerd in de communicatie, vormgeving en journalistiek en op zoek naar uitdagend werk. Voor NoorderBaanBattle bouwden ze de website, organiseren ze de campagne en zullen ze verslag doen van alle bijzondere verhalen rond NoorderBaanBattle. Nieuwsgierig? Lees hun verhaal hier!

Teamleden

Mariska Pronk

Diploma's:
HBO Communicatie
Skills:
Creatief schrijven, pers & externe communicatie, video editor, video marketing en communicatie

Mariska is via LinkendIn in aanraking gekomen met de NoorderBaanBattle. Ze is afgestudeerd aan het Instituut voor Communicatie, Media & IT en grijpt sindsdien elk uitdagend project met beide handen aan. Inmiddels heeft ze een baan als Communicatiespecialist bij Challenge Solutions waarin zij de communicatie van verschillende projecten, waaronder NoorderBaanBattle, uitvoert. “Deze nieuwe uitdaging geeft mij de kans om mezelf te ontwikkelen als communicatiespecialist, ervaring op te doen in de praktijk en mijn netwerk uit te breiden.” Mariska is creatief, sociaal, heeft een flinke dosis doorzettingsvermogen en hoopt een mooie bijdrage te leveren aan de nieuwe editie van NoorderBaanBattle. 

Marten Halma

Diploma's:
HBO Communicatie, WO Communicatie- en Informatiewetenschappen
Skills:
Social media en PR, verbandenlegger, oplossingsdenker, humor

Marten heeft een hele mooie en lange studententijd gehad. Tijdens en na zijn studies heeft hij altijd veel gewerkt. De laatste twee en een half jaar als accountmanager bij een grote bank, maar hij wil nu heel graag werken in het vakgebied waar hij blij van wordt. Zijn hart ligt namelijk bij het communicatievak en dan vooral bij PR en social media. In deze steeds homogener wordende wereld kunnen bedrijven zich onderscheiden van elkaar in hoe ze met social media omgaan en hoe ze hun doelgroepen daarbij betrekken en enthousiast maken zodat je ambassadeurs krijgt. Marten wordt heel blij van PR en social media in combinatie met het internet in je handpalm (smartphones). Hij denkt dat hier nog veel kansen liggen. Een platte organisatie, vrijheid, ontwikkeling, creëren  en humor, dat zijn steekwoorden die moeten passen bij zijn toekomstige werkgever.

Vorig jaar deed hij al mee aan de NoorderBaanBattle en dit jaar doet hij mee in het communicatieteam. Hier wil hij graag meewerken aan het beleid en de uitvoering van de social media en het contact met de teams onderhouden. Hij wil anderen graag helpen om een baan te vinden, zijn netwerkskills verbeteren, maar ook vooral een leuke tijd hebben met een gezellige en gedreven groep.

Rianne Hartog

Diploma's:
HBO Communicatie (in opleiding)
Skills:
Tekstschrijver

Rianne maakt dit jaar voor de tweede keer deel uit van het communicatieteam. Als stagiaire bij Van Leeuwen Communicatie is zij in aanraking gekomen met de NoorderBaanBattle. Ze studeert communicatie aan de Hanzehogeschool en zit nu in het vierde jaar. Binnen het communicatieteam vervult ze de taak als tekstschrijver, de perfecte manier om haar schrijfvaardigheid te ontwikkelen. Daarnaast biedt de NoorderBaanBattle ook de mogelijkheid tot het uitbreiden van haar netwerk en kan ze tegelijkertijd haar energie steken in een project dat er echt toe doet. Rianne kijkt er naar uit om er samen met de teamleden een mooie tijd van te gaan maken en ze hoopt zoveel mogelijk anderen op deze manier aan een baan te helpen.

Eva Sikkema

Diploma's:
HBO Communicatie
Skills:
Research, vormgeving & social media

Eva is een energieke, enthousiaste geest die als recent afgestudeerde aan de opleiding Communicatie nieuw is binnen in het werkveld. Na haar afstuderen is ze tijdelijk bezig geweest met diverse communicatie gerelateerde onderzoeksopdrachten. Ze heeft de passie om altijd dingen te willen uitzoeken en nieuwe kansen te pakken. “De NoorderBaanBattle is één van die kansen waarbij ik niet alleen mijn netwerk uitbreidt, maar ook veel ervaring op doe binnen een jong, creatief team. Daarbij help ik op deze manier andere jongeren met het vinden van een leuke baan!” Eva is binnen de NoorderBaanBattle verantwoordelijk voor de social media en zal deze rol met veel enthousiasme vervullen.

Inge Wubs

Diploma's:
HBO Communicatie (in opleiding)
Skills:
Communicatief sterk

Inge zit in haar derde jaar van de opleiding Communicatie, en loopt nu stage bij Challenge Solutions. Als stagiaire is ze betrokken bij veel projecten, zo ook bij de 5e editie van de NoorderBaanBattle. “De NoorderBaanBattle is een geweldige kans voor mensen die de handen weer uit de mouwen willen steken. Daarnaast kan ik mijzelf ontwikkelen en nieuwe mensen leren kennen. Dit alles al werkend in een enthousiast en sterk team. De communicatie zal op rolletjes gaan verlopen!”

Lonneke Jansen

Diploma's:
MBO CIOS Heerenveen HBO HRM (Human Resource Management)
Skills:
Communicado

Lonneke zit in haar laatste fase van de opleiding HRM en loopt nu stage bij Challenge Solutions. Zij is tijdens het Ambitie Jobcafé met de organisatie in contact gekomen en is als stagiair met name bij het project de NoorderBaanBattle betrokken. Binnen het communicatieteam vervult zij de rol van communicado. Lonneke gaat met een frisse blik en vol enthousiasme haar eerste NoorderBaanBattle aan. Zij gaat ervan uit dat zij in dit energieke en leuke team veel gaat leren en nieuwe ervaringen gaat opdoen. 

Teun Hoek

Diploma's:
HBO Communicatie (in opleiding)
Skills:
Communicatie, marketing en social media

Teun is derdejaarsstudent van de opleiding Communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij loopt nu stage bij Challenge Solutions en is hierdoor betrokken bij de communicatie rondom de organisatie van de NoorderBaanBattle 2018. Hiernaast is Teun veel bezig met campagnes rondom het bevorderen van duurzaamheid in het onderwijs, zo is hij Razende Reporter voor Energy Challenges. Binnen het Communicatieteam van de NoorderBaanBattle houdt Teun zich bezig met onder andere het bijhouden van social media en contacten met de pers. Dit doet hij met veel energie en enthousiasme. In contact met Teun komen gaat het makkelijkst via LinkedIn.