Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Over NoorderBaanBattle

Ben je werkzoekend en kun je ondanks je goede inzet geen passend werk vinden? Dan kunnen wij je helpen! 

De NoorderBaanBattle biedt werkzoekenden een échte kans op de arbeidsmarkt: ondersteuning en begeleiding tijdens de zoektocht naar een passende werkplek. Want dit hoef je niet alleen te doen! 

De gezelligheid, veiligheid en hulp van een team van werkzoekenden met hetzelfde doel gaat je verder helpen. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder! Vast staat dat iedereen te leuk is om in een brief te verpakken! 

NBB in het kort 
In teams met ongeveer tien deelnemers en onder leiding van twee coaches/ondernemers leren deelnemers van de BaanBattle:

- Wie ben ik? 
- Wat kan ik?
- En vooral: Wat wil ik nu eigenlijk?

Samen wordt er voornamelijk gewerkt aan het creëren van zelfvertrouwen en zelfinzicht van de deelnemers. Daarnaast kunnen de deelnemers naar behoefte gebruik maken van:

- Sollicitatietrainingen
- LinkedIn trainingen
- CV-checks
- Oefenen aan kwaliteiten en vaardigheden
- Oefeningen in het uitbreiden van een netwerk
- Presentatietrainingen: het leren van presentatietechnieken zoals een Elevator Pitch. 

Los van de sollicitatiebrief, op weg naar persoonlijk contact met werkgevers en instanties. 

Tussen de 60 en 70% van de deelnemers aan de voorgaande NoorderBaanBattles heeft inmiddels een baan of werkervaringsplaats gevonden, is een eigen bedrijf gestart of (weer) gestart met een opleiding. Keiharde cijfers, die laten zien dat je samen verder komt!

Voor wie?   
Werkzoekenden in alle soorten en maten uit de provincies Groningen en Drenthe kunnen zich vrijblijvend inschrijven. De deelnamecriteria verschillen per gemeente. Na inschrijving wordt er persoonlijk contact met je opgenomen om de mogelijkheden te bespreken en jouw deelname compleet te maken.

Inschrijving
Je kunt je vrijblijvend inschrijven. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden door te spreken. Hierna schrijven we je, bij akkoord, pas officieel in. 

Winnaars  
Naast een succesvolle weg naar werk is de NoorderBaanBattle ook een daadwerkelijke battle! Het team dat de meeste leden aan een baan helpt, wint de competitie! Gelukkig zijn er meerdere prijzen te verdienen en wordt elk team aan het einde van het traject in het zonnetje gezet! 

Prijzen en nominaties  
De NoorderBaanBattle heeft inmiddels bewezen dat het inspelen op behoeften van deelnemers, creëren van vertrouwen en richten op het netwerken zorgt voor effect op de arbeidsmarkt en resulteert in gelukkige mensen met meer zelfvertrouwen en passie! In 2013 is het project beloond als winnaar van de BaanBrekendprijs (SER) en in 2016 is het uitgeroepen tot een van de vijf finalisten voor de Galjaardprijs Publiekscommunicatie (Logeion).

Financiering
Er zijn verschillende manieren om dit traject te financieren. In sommige gevallen wordt het volledig gefinancierd door uw uitkeringsinstantie. Mocht dit niet het geval zijn kunt u het traject zelf inkopen. 

Wil je meer weten? 
Neem dan contact met ons op via info@noorderbaanbattle.nl of schrijf je hier vrijblijvend in! Heb je vragen over deelname binnen jouw gemeente? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel direct met Marloes van Baardwijk via 06-11399969.


Wat heeft de BaanBattle jou te bieden? Bekijk het in ons menu 

'Samen maken we er werk van'

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van NBB