Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Over NoorderBaanBattle

Ben je werkzoekend en kun je ondanks je goede inzet geen passend werk vinden? Dan kunnen wij je helpen! Vanaf februari 2018 starten wij met weer een nieuwe editie van de BaanBattle!

De NoorderBaanBattle biedt werkzoekenden een échte kans op de arbeidsmarkt: ondersteuning en begeleiding tijdens de zoektocht naar een passende werkplek. NoorderBaanBattle biedt geen banen, maar wèl de weg ernaar toe. Waar je uitkomt is afhankelijk van je eigen ambitie en inzet. Vast staat dat iedereen te leuk is om in een brief te verpakken! Vooral je eigen presentatie en persoonlijke contacten zorgen voor werk op de arbeidsmarkt. NoorderBaanBattle stoomt deelnemers in 16 weken klaar voor deze uitdaging. 

NBB in het kort 
In teams met ongeveer tien deelnemers en onder leiding van twee coaches leren deelnemers wie ze zijn, wat ze kunnen en willen, hoe ze overkomen en waarin ze zich kunnen verbeteren. Samen wordt er voornamelijk gewerkt aan het creëren van zelfvertrouwen en zelfinzicht van de deelnemers. Daarnaast kunnen de deelnemers naar behoefte gebruik maken van sollicitatietrainingen, cv-checks, oefenen aan kwaliteiten en vaardigheden, het uitbreiden van een netwerk en presentatietechnieken in de vorm van een elevator pitch. Los van de sollicitatiebrief, op weg naar persoonlijk contact met werkgevers en instanties. Tussen de 60 en 70% van de deelnemers aan de voorgaande NoorderBaanBattles heeft inmiddels een baan of werkervaringsplaats gevonden, is een eigen bedrijf gestart of (weer) gestart met een opleiding. Keiharde cijfers, die laten zien dat je samen verder komt.

Voor wie?   
Werkzoekenden in alle soorten en maten uit de provincies Groningen en Drenthe kunnen zich vrijblijvend inschrijven. De deelnamecriteria verschillen per gemeente. Deze hebben betrekking op leeftijd (18 - 65), opleiding, uitkeringsgerechtigd, Wajong, ex-gedetineerd, zonder startkwalificatie, maar soms komen ook afgestudeerden (mbo, hbo of wo) in aanmerking voor deelname. Na inschrijving wordt er persoonlijk contact met je opgenomen om jouw deelname compleet te maken.

Inschrijving
Je kunt je vrijblijvend inschrijven. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden door te spreken. Hierna schrijven we je, bij akkoord, pas officieel in. 

Successen van afgelopen edities  
Zoals gezegd heeft tussen de 60 en 70% van de deelnemers tot nu toe een passende plek gevonden. Deelnemers zelf zeggen dat hun netwerkvaardigheden met 40% verbeterd zijn, ze zichzelf beter kennen, weten waar hun motivatie ligt en meer zelfvertrouwen hebben.

Coaches  
Elk team krijgt twee coaches. De coaches zijn succesvolle mensen uit het bedrijfsleven, die precies weten hoe talent is in te zetten om een baan te vinden. Zij helpen het team om een plan van aanpak te maken. Samen knokken om in de spotlights te staan, bij werkgevers maar ook bij het grote publiek.

Winnaars  
Naast een succesvolle weg naar werk is de NoorderBaanBattle ook een daadwerkelijke battle! Het team dat de meeste leden aan een baan helpt, wint de competitie.

Wie zijn wij?  
De NoorderBaanBattle wordt aangejaagd en georganiseerd door jonge startende professionals en bevlogen ondernemers. Samen brengen zij partijen bij elkaar om ieder jaar weer een mooie editie te kunnen neerzetten. Ze organiseren de campagne en doen daarover via  de site, FacebookLinkedIn en Twitter  regelmatig verslag van de bijzondere verhalen.

Prijzen en nominaties  
De NoorderBaanBattle heeft inmiddels bewezen dat het inspelen op behoeften van deelnemers, creëren van vertrouwen en richten op het netwerken zorgt voor effect op de arbeidsmarkt en resulteert in gelukkige mensen met meer zelfvertrouwen en passie. In 2013 is het project beloond als winnaar van de BaanBrekendprijs (SER) en in 2016 is het uitgeroepen tot een van de vijf finalisten voor de Galjaardprijs Publiekscommunicatie (Logeion).

Financiering
Er zijn verschillende manieren om dit traject te financieren. In sommige gevallen wordt het volledig gefinancierd door uw uitkeringsinstantie. Mocht dit niet het geval zijn kunt u het traject zelf inkopen. 

Wil je meer weten? 
Neem dan contact met ons op via info@noorderbaanbattle.nl of schrijf je hier direct in! Heb je vragen over deelname binnen jouw gemeente? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel direct met Eva Alberts via 06-11399969.


'Samen maken we er werk van'

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van NBB