Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Positieve energie in een flitsende finale!

Maandag 19 juni, 19:00, News Cafe Groningen. De eerste deelnemers druppelen langzaam binnen voor de finale van de vierde editie van de NoorderBaanBattle. De afgelopen weken zijn ze enorm druk geweest om erachter te komen wie ze zijn, wat ze willen en waar ze passen. Maarliefst 50% van de deelnemers heeft nu al een baan, werkervaringsplek, opleiding of begint voor zichzelf! Prachtige resultaten, en een voorbode voor een spannende finale!

Iets voor 20:00 is het dan zover, dagvoorzitter Arjen van Leeuwen opent de finale. De teams worden gelijk uitgedaagd om in de benen te komen, dichtbij elkaar te gaan, hun ogen dicht te doen en met beide handen een hand van een teamlid vast te pakken. Nadat ze hun ogen weer mogen openen is het zaak om vervolgens 'uit de knoop' te geraken. Nu de positieve energie alweer vloeit wordt de jury voorgesteld, met daarin Rixt de Lang, Richard Hopman en Marieke van der Hoek. De jury geeft aan waar zij op letten, en de teams maken zich klaar voor hun presentaties.

Elk team heeft weer een originele manier gevonden om te laten zien waar zij de afgelopen weken in gegroeid zijn. Papieren worden kapot geslagen, er komen originele filmpjes langs, er wordt een toneelstuk uitgevoerd en er is zelfs een trouwerij! Genoeg voor de jury om over na te denken, en de keuze om een winnaar uit te roepen zal ook allesbehalve makkelijk zijn. Terwijl de jury nog in overleg zit is er door het communicatieteam nog een netwerkbingo bedacht waarin de deelnemers eigenschappen bij anderen moeten vinden en deze vervolgens kunnen afvinken op het bingo-formulier.

Dan is het toch echt zover. De jury heeft de keuze gemaakt. De teams wachten in spanning en jurylid Rixt de lang neemt het woord. De eerste prijs die uitgereikt wordt is de Baanprijs. Het was lang wikken en wegen, maar uiteindelijk zijn de winnaars toch echt Onderzoeksteam 5.0! Daarna gaat het woord naar Marieke van der Hoek, die de Exposureprijs uitdeelt. Hoewel meerdere teams hier duidelijk keihard hun best voor gedaan hebben is er toch maar één winnaar: Team Midden-Drenthe! Dan is het tijd voor de laatste prijs, de Publieksprijs. Deze prijs is bepaald door alle deelnemers en genodigden in de zaal. Richard Hopman heeft de eer om hem uit te reiken, en de prijs is gewonnen door Power2Match!

Daarmee is er een einde gekomen aan de vierde editie van de NoorderBaanBattle, en net als voorgaande jaren was het weer een grandioos succes. De teams en genodigden borrelen nog na en vieren hun succes onder de muziek van DJ Naomi. Iedereen bedankt voor de fantastische avond!


Auteur: Gerben Elzinga