Spring naar navigatie Spring naar inhoud

NoorderBaanBattle Team Groningen wil vooruit!

Ook voor het Groninger team is de NoorderBaanBattle begonnen. Ronald Zoodsma opende de kick-off van de NoorderBaanBattle en vertelde hoe moeilijk het is om echt een team te vormen. Team Groningen is voor het eigen gevoel al aardig op weg. Tijdens de kick-off heeft het team elkaar aardig leren kennen. “Onder de streep is gebleken dat we een divers gezelschap zijn, met een diverse achtergrond. Van audiovisueel-vormgever tot horeca, er is veel ervaring in de groep aanwezig.”

De meest interessante antwoorden kwamen toen naar drijfveren van de teamleden werd gevraagd. Allemaal zijn ze op zoek naar een baan, maar dat is niet de belangrijkste drijfveer. Achter het zoeken naar een baan blijkt vaak meer te zitten. De baan is dan ook niet het doel, maar het middel om grotere plannen te verwezenlijken. “In onze naam hebben we het niet uitgedrukt. Met noordelijke nuchterheid noemen we ons NoorderBaanBattle Team Groningen. Noordelijke nuchterheid overigens omdat we ook Drentse inbreng hebben, en een coach met een Friese oorsprong.”

Eigenlijk is dat een conclusie die na 1 dag al getrokken kan worden over Team Groningen. In alles is er een flinke breedte te vinden. De professionele achtergrond is al gedeeltelijk besproken. Opvallend daarbij is dat twee sectoren dubbel vertegenwoordigd zijn. Er zijn twee ICT'ers aan boord, en ook de natuurwetenschappen zijn dubbel vertegenwoordigd. Met een bioloog en een voedseltechnoloog wel ook hier enige breedte.

Alles bij elkaar is de groep tijdens de kick-off letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar gekomen. “Onder de streep is er 1 ding dat we allemaal gemeen hebben. Allemaal willen we vooruit. Allemaal hebben we onze dromen, en onze plannen. Stilstand is alleen achteruitgang, en dat willen we zeker niet.” NoorderBaanBattle Team Groningen wil vooruit.

Auteur: Jan Veen