Spring naar navigatie Spring naar inhoud

NoorderBaanBattle als springplank naar een nieuwe carrière

Al een lange tijd spoken er gedachten door je hoofd over een nieuwe baan. De baan die je op dit moment hebt maakt je niet meer gelukkig of geeft je niet genoeg uitdaging. Het is tijd voor een carrièreswitch. Je voelt je onrustig en ontevreden over je werksituatie, maar het idee om het roer plots om te gooien geeft je minstens zo’n onrustig gevoel. Het beantwoorden van de vraag ‘wat wil ik echt’ is toch lastiger dan je dacht en ook het daadwerkelijk uitvoeren van de carrièreswitch is een grote stap. De NoorderBaanBattle kan hierbij helpen en als springplank dienen naar een nieuwe carrière.

Het kan iedereen overkomen, twijfels over je huidige baan. Het liefst ga je morgen totaal iets anders doen. Dit kan bijvoorbeeld omdat je geen uitdagingen meer vindt in je huidige baan of juist omdat je teveel stress ervaart. De kans bestaat dat ook jij loopbaantwijfels hebt, maar iets houdt je tegen om daadwerkelijk de stap te nemen naar een nieuwe carrière. Niet gek, je huidige baan geeft je zekerheid. Je weet waar je aan toe bent en dat is een fijn gevoel. Die zekerheid betekent ook dat de baan die je op dit moment niet gelukkig maakt, je morgen ook niet gelukkig zal maken. Het is tijd voor verandering.

Bij het maken van een carrièreswitch komt er veel op je af. De toekomst is onzeker en je moet het oude vertrouwde loslaten om nieuwe dingen te doen die je meer geluk geven. De NoorderBaanBattle is een manier om meer zekerheid te krijgen in de zoektocht naar die nieuwe uitdaging. Bij deelname aan de NoorderBaanBattle krijg je de kans om samen met een coach te kijken naar wat je écht wilt. Wat zijn de wensen die je diep van binnen hebt, wat maakt je echt gelukkig? Tijdens het traject ga je op zoek naar antwoorden op dit soort vragen. Daarnaast is de NoorderBaanBattle een manier om je eigen netwerk te vergroten. De branche waarin je het liefst wilt gaan werken is nieuw voor je, je bent misschien wel helemaal niet bekend in die wereld. Tijdens de NoorderBaanBattle ontmoet je nieuwe mensen, gelijkgestemden die stuk voor stuk op zoek zijn naar een nieuwe baan. Daarnaast maak je kennis met coaches, mensen uit het werkveld en krijg je de kans om op bedrijfsbezoek te gaan. Binnen de kortste keren heb je verschillende contacten die je verder kunnen helpen in de branche waar jij het liefst aan de slag gaat.

Durf jij de stap te nemen? Schrijf je vrijblijvend in voor de NoorderBaanBattle en investeer in je toekomst!  

“Durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen.” – Sören Kierkegaard.