Spring naar navigatie Spring naar inhoud

De NoorderBaanBattle 2018 is gestart!

Een van de teams is druk bezig met de communicatieworkshop

Op maandag 19 maart is de vijfde editie van de NoorderBaanBattle losgebarsten. Op The Rock in Groningen kregen de deelnemers een leuk programma voorgeschoteld en stond er ook een diner klaar. De deelnemers ontmoetten naast hun teamgenoten ook hun coaches waardoor ze de komende maanden begeleid worden in hun zoektocht naar werk. Door te netwerken, trainingen te volgen en bedrijven te bezoeken komen de deelnemers weer dichter bij het werkveld te staan. Weg van de sollicitatiebrief! Want dat blijkt in veel gevallen niet de sleutel tot succes te zijn, blijkt ook uit de ervaringen van onze deelnemers.

Geslaagde start
De kick-off bestond uit meerdere workshoprondes, waarbij onder andere aandacht aan communicatie, teambuilding en kennismaking besteed. Allemaal essentiële onderdelen om een goede start te kunnen maken met de BaanBattle. Het was mooi om te zien hoe de deelnemers en coaches in de verschillende teams gedurende de dag naar elkaar toe groeiden. Er ontstonden mooie gesprekken en na afloop bleef een team zelfs nog langer aan tafel zitten.

Hoe nu verder?
De komende 16 weken gaan de deelnemers samen hard aan de slag om alles uit het traject te halen. Hierbij krijgen ze van zowel de coaches als van ons de benodigde begeleiding. En natuurlijk hopen we tijdens de Finale in juli weer veel gelukkige én zelfverzekerde deelnemers te mogen verwelkomen. Naar aanleiding van de vorige edities en onze kennismaking met de deelnemers van dit jaar twijfelen we daar niet over.

Tijdens de Kick-Off kwam RTV Noord nog langs. Het item in Noord Vandaag vind je hier terug: https://www.rtvnoord.nl/tv/pro... (vanaf 03:35). Het gaf een leuke impressie van de sfeer en het enthousiasme van de deelnemers.

Auteur: Teun Hoek (Communicatieteam)