Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Net afgestudeerd, en nu?

Als net afgestudeerde ben je klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Je mag gaan doen waar je al die tijd voor geleerd hebt. Maar wat als het nou niet in één keer lukt? Wat als je al maanden aan het solliciteren bent, maar nog steeds geen baan hebt gevonden?

De droom

De zomervakantie is net afgelopen. Je moet de zon en het strand in gaan leveren voor het normale leventje. Als net afgestudeerde begin je met goede moed op internet te speuren naar leuke vacatures. Na een week mag je op gesprek komen bij het een topbedrijf. Uiteindelijk heb je een nieuwe baan, leuke collega’s, je doet wat je leuk vindt, je bent helemaal op je plek.

Dit is natuurlijk een hele mooie droom die zelden werkelijkheid wordt. Want bij heel veel mensen, ook net-afgestudeerden, lukt het niet om een baan te vinden. Na al die sollicitatiebrieven is het ook niet zo gek dat je het even niet meer weet. Veel mensen ervaren de tijd tussen net-van-school en een baan hebben als in het diepe worden gegooid.

In artikelen wordt daarnaast veel gesproken over 50-plussers die geen baan kunnen vinden: ‘Nieuwe baan voor 50-plussers bijna onmogelijk’, ‘Werkloze 50-plusser solliciteert zich suf’. Koppen die je om de oren vliegen. Net afgestudeerden worden hierbij vaak vergeten, terwijl ook zij moeite hebben met een baan vinden. Ook zij staan met de handen in het haar, maar veel mensen weten dit niet en kunnen dus ook niet helpen.


En nu?

Wij bij de NoorderBaanBattle kunnen je wel helpen. Wij weten dat je na jaren in de schoolbanken wil doen wat je leuk vindt en waar je zoveel kennis over hebt verzameld. Je neemt niet de eerste de beste baan aan die je tegenkomt.

Ook weten wij dat bedrijven die een vacature hebben open staan, veel sollicitatiebrieven binnen krijgen. Op basis van de brief en de manier waarop de persoon zich presenteert, kiezen zij geschikte kandidaten. Nu is dan ook de vraag; hoe zorg jij ervoor dat jij er uit springt? Hoe zorg jij ervoor dat ze jou kiezen?

NoorderBaanBattle gaat ervoor zorgen dat je weer gemotiveerd raakt, jezelf nog verder ontwikkeld en weer uitdaagt. Na het project heb jij weer de kracht om jezelf te presenteren, en die droombaan te bemachtigen.

Meld je nu aan voor de NoorderBaanBattle, en ‘word wie je bent, kom waar je past’.