Spring naar navigatie Spring naar inhoud

NBB Team Groningen zoekt zijn weg

Team Groningen heeft in de afgelopen weken niet stil gezeten. Alle leden van het team willen vooruit. Daarmee heb je al een idee van een richting, maar als je de richting verkeerd kiest, kun je zo maar achteruit gaan. Daarom heeft Team Groningen eerst eens gekeken welke kant nu eigenlijk vooruit is. Daarbij is je eigen persoonlijkheid het uitgangspunt, maar wordt ook gekeken naar waar we nu eigenlijk mee bezig zijn. 

Door jezelf te kennen, kun je je talenten en eigenschappen inzetten in de zoektocht naar werk. Ook kun je ze daardoor beter voor het voetlicht brengen. Daarom is er aandacht besteed aan wie de leden van Team Groningen zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Daarvoor zijn er verschillende tools gebruikt. In een van de eerste oefeningen is gekeken naar wat persoonlijke kwaliteiten zijn, en hoe die kunnen uitwerken. Ook is door gerichte vragen gekeken naar wat ieder teamlid nu eigenlijk als stip op de horizon ziet, en hoe hij daar denkt te komen. Daarbij kwamen ook meteen de hindernissen aan het licht.

Op dit moment wordt er ook gekeken naar de eigen motivatie. Daarvoor wordt de methode van Simon Sinek gebruikt, de golden circle. Die gaat ervan uit dat als je je eigen drijfveren gebruikt, die diep in jezelf zitten, je succesvol zal zijn. Niet wat je doet, of hoe je het doet is het belangrijkste, maar het waarom. Aan die waarom-vraag wordt op het moment gewerkt.

Ondertussen is Team Groningen ook bezig om in kaart te brengen waar de finesses zitten in het sollicitatieproces. Waarom leren we al jaren om op een bepaalde manier te solliciteren? Is daar dan nooit iets veranderd? Team Groningen zoekt en vraagt allerlei mensen die werken binnen human resource afdelingen en bedrijven over hoe zij werken, en waarom zij bepaalde dingen doen. 

Door: Jan Veen