Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Inspiratiemiddag op het Ambitie Job Café

Zoals een tijdje terug al was aangekondigd in de agenda, stond er donderdag 19 april 2018 een nieuwe editie van het Ambitie Job Café op het programma. Na de succesvolle editie in Groningen van een half jaar geleden was het nu de beurt aan Leeuwarden in het WTC Hotel & Congrescentrum.

Bij het Ambitie Job Café staat de ontmoeting tussen werkzoekenden en potentiële werkgevers centraal. Het blijkt soms nog best lastig om elkaar te ‘vinden’ op de juiste momenten en plaats. Veel in het Noorden van Nederland gevestigde bedrijven stonden dan ook op dit event. Uit bijna elke sector was er wel een werkgever vertegenwoordigd. Net als dat veel werkzoekenden graag de juiste baan of klus willen vinden, is er onder werkgevers ook een bepaalde druk om op tijd de juiste mensen op de verschillende functies te hebben. Zeker in een tijd waarin de economie weer aantrekt.

Namens de NoorderBaanBattle waren campagneleider Arjen van Leeuwen en stagiairs Lonneke en Teun op het event aanwezig. Arjen gaf een training hoe je door te netwerken en ja, te kletsen, misschien wel jouw droombaan kunt vinden. Daarnaast gaf hij aan een groepje geïnteresseerden een workshop over het efficiënt inrichten en inzetten van je LinkedIn-profiel. Handig!

Het was een leuke middag waarin veel ruimte was voor nieuwe (netwerk)contacten, ideeën en inspiratie. Iedereen die er rondliep had een persoonlijk doel, dat zag je mooi terug. In de lounge van het WTC waren verschillende groepjes druk met elkaar in gesprek.

Bezoek jij wel eens een soortgelijk event? Of je nu al leuk werk hebt of juist nog druk op zoek bent naar een geschikte klus/baan. Wellicht doe je er nieuwe inspiratie op, vergroot je je netwerk en kun je na afloop je LinkedIn profiel nog een boost geven!

Auteur: Teun Hoek

Arjen van Leeuwen geeft een interessante lezing hoe je via je netwerk en door te kletsen werk kunt vinden!