Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Het roer omgooien: waar te beginnen?

 

Vroeg of laat in je leven kom je tot een punt: wil ik dit werk blijven doen? Wil ik tot mijn pensioen in dit vak blijven? Misschien zit je vast in een baan die eigenlijk niet bij je past. Je bent klaar om het roer om te gooien, maar hebt eigenlijk geen idee wat je zou moeten doen, of waar je überhaupt moet beginnen.

Een carrièreswitch is voor veel mensen een grote stap. Dat is niet gek ook, want je levert waarschijnlijk een hoop (financiële) zekerheid in. Careershifters geeft een aantal belangrijke tips bij het maken van een carrièreswitch:

  1. Samenwerken! Doe het samen met anderen, niet alleen: stel je voor dat je de Mount Everest beklimt. Dit kun je natuurlijk alleen doen, maar waarschijnlijk ga je met anderen die je bijvoorbeeld kunnen helpen in geval van nood. Het maakt het avontuur veiliger, sneller en een stuk leuker!

  2. Probeer niet alles uit te zoeken, maar doe het gewoon! Je bent misschien bang voor een slechte keuze, maar soms als je een ‘slechte’ keuze maakt zie je dat andere deuren opengaan.

  3. Zoek naar mensen, niet naar banen: leg de focus op netwerken. Je kunt jezelf op deze manier optimaal presenteren, iets wat met een cv misschien niet kan. Stel je voor dat één van je talenten je enthousiasme is; dat kan een cv niet optimaal laten zien. Door een netwerk op te bouwen zal je zien dat veel mensen je kunnen helpen op dit gebied.

Het is dus belangrijk om wat te doen aan eventuele 'loopbaantwijfels', voordat je in een mogelijke neerwaartse spiraal terecht komt. Het begint met een erg belangrijke vraag: “wat wil ik?”. Een vraag die bij de NoorderBaanBattle een centrale rol speelt. We vinden het belangrijk om uit te zoeken wat jou diep van binnen echt gelukkig maakt. Eerlijk is eerlijk, het maken van een carrièreswitch is niet altijd even makkelijk. Bij de NoorderBaanBattle zijn we er om je te helpen. In teamverband kijk je welk werkveld het best bij jouw kwaliteiten past en de twee coaches, succesvolle mensen uit het bedrijfsleven, weten precies hoe ze jouw talent kunnen inzetten  om een nieuwe richting te vinden!

Wil jij liever vandaag een carrièreswitch dan morgen, maar weet jij niet waar je moet beginnen? De NoorderBaanBattle start op 13 november. Schrijf je vrijblijvend in voor de NoorderBaanBattle en begin vandaag met de rest van je toekomst!