Spring naar navigatie Spring naar inhoud

NoorderBaanBord

Een gesprek met een onbekende: in onze moderne wereld vol mobiele telefoons en agressieve straatverkoop lijkt het een concept dat verder weg ligt dan ooit. Om toch bijzondere gesprekken te krijgen met onbekenden moest er een manier gevonden worden om het schild weg te halen. Een schild dat mensen terecht opgebouwd hebben tegen informatie dat geen meerwaarde heeft.

Vandaar het idee van Arjen van Leeuwen. Het NoorderBaanBord: we gaan het gesprek aan met mensen, zonder hen wat op te dringen. Een gesprek beginnen met een speelse manier om het idee achter het traject uit te beelden. Onze HR stagiair Lonneke kon dankzij haar netwerk het bord realiseren.

De bedoeling is om een bal door het gat van het bord te gooien. Dit klinkt makkelijker dan het lijkt: het gat stelt de droombaan voor die je wilt krijgen. Net zoals je droombaan niet zomaar krijgt, zal je de bal niet zomaar door het gat heen gooien. De ringen eromheen stellen andere banen voor: niet je droombaan maar wel andere functies. Het gooien is solliciteren.

Net zoals met solliciteren gaat het bijna nooit in een keer goed. Dit frustreert wel: de frustraties zorgen ervoor dat je de motivatie verliest, waardoor je een stap achteruit moet doen, waardoor het gooien (solliciteren) nog lastiger wordt. Daarom het traject NoorderBaanBattle: juist om een stapje vooruit te gaan dankzij het opdoen van alle vaardigheden die nodig zijn om bij je droombaan te komen. Zelfvertrouwen, groei en vaardigheden.

Het bord reisde Groningen af: het verhaal begon in het Floreshuis in de Korrewegwijk. Daarna ging het naar Selwerd om daar de gesprekken met mensen te vinden. Vervolgens ging het bord naar Lewenborg om daar mensen te enthousiasmeren.