Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Een dynamisch bedrijf en een verrassende wending!

Team Groningen heeft een bezoek gebracht aan RTV Noord. Dit bezoek kon gezien worden als een tegenbezoek. Bij de kick-off van de NoorderBaanBattle was verslaggever Ronald Niemeijer aanwezig om een korte reportage te maken. Daarbij werden teamlid René Hoekstra en coach Marten Buis voor even bekende Groningers.

Toch was er ook een serieuzere reden om RTV Noord uit te kiezen voor een bedrijfsbezoek. Als mediabedrijf is de omroep een vaste waarde in de provincie Groningen. En niet alleen in de provincie Groningen. Het is de best bekeken en beluisterde regionale omroep in Nederland. Daarbij is het bedrijf actief op meerdere platformen. De radio- en tv-tak zijn al genoemd. Deze worden ondersteund door een app en een website.

In Team Groningen zijn verschillende mensen die zich thuis zouden kunnen voelen in een bedrijf als RTV Noord. Daarom is RTV Noord een logische keuze om langs te gaan. Ontvangen werden we door Richard Klunder. Hij heeft een verleden als verslaggever, maar is tegenwoordig eindredacteur online. Door hem werd het team eerst door het bedrijf geleid. Centraal op de redactie hangen twee beeldschermen. Daarop kan vanuit de verschillende platformen gekeken worden hoe berichten het doen. Berichtgeving op radio en tv leidden naar klikken op de website en in de app. Elke klik wordt geregistreerd en daardoor is te zien welke berichten het goed doen.

Belangrijk is ook dat er een kruisbestuiving is tussen alle platformen. Via de website is de tv live te volgen, maar ook terug te kijken. Radio uitzendingen zijn ook terug te luisteren via de website. Op de tv wordt er aan radiokijken gedaan. Er hangen meerdere camera's in de radiostudio. Die hebben we dan ook bezocht. En daar komt de wending in het verhaal. Jan Veen, ICT'er en communicatie-adviseur is lid van Team Groningen, maar ook bestuurslid van een groot evenement voor KWF Kankerbestrijding. In de studio zat Erik Hulsegge, ambassadeur voor het hetzelfde evenement. Onderwerp van zijn bijdrage aan het radioprogramma: de SamenLoop voor Hoop Oldambt, het evenement in kwestie. Een plek was dus snel erbij gevonden. En dus werd de rondleiding onderbroken voor een actieve rol op de radio voor Jan Veen, samen met Erik Hulsegge.

Na dit onverwachte intermezzo werd in de tv-studio nog rondgekeken. Daar vertelde Richard Klunder dat RTV Noord de tv-uitzending omgooide omdat het als dagelijkse nieuwsrubriek 's-avonds niet echt meer nieuws kon brengen. Ook op de andere platformen is er 's avonds meer ruimte voor verdieping. Ook was in de rustige omgeving van de tv-studio ruimte voor vragen over werken bij RTV Noord. Op alle vragen werd een open en goed antwoord gegeven door Richard Klunder. De conclusie is dat Team Groningen een goed en zeer interessant bezoek heeft gebracht aan RTV Noord. Dank moet dan ook uitgaan naar het bedrijf en Richard Klunder voor het verzorgen van de rondleiding.

Door: Jan Veen