Spring naar navigatie Spring naar inhoud

De NoorderBaanBattle (door team @work+++)

Maandagmiddag 19 maart was het zover. Om drie uur ging de NoorderBaanBattle van start. Eerst maar even een kopje koffie en een plaatsje zoeken bij het Drentse team. Eigenlijk wist niemand van ons wat we konden verwachten van deze bijeenkomst.

Na een korte openingstoespraak kwam een man aan het woord die jarenlang in het Nederlands volleybalelftal gespeeld had, Ronald Zoodsma. Hij had een goed verhaal over hoe je je eigen toekomst in de hand had. Ook het fenomeen team kwam nadrukkelijk aan de orde. Je kunt niet alles alleen. Verder werden alle coaches voorgesteld en ieder had zijn eigen specialiteit. Toch zat eigenlijk iedereen nog van, wat gaat er gebeuren, wat kunnen wij verwachten.

Na de openingsronde gingen de teams uiteen om opdrachten te vervullen. Wij als team Drenthe moesten een opdracht voltooien met een ondergrond van lava. Hier ligt natuurlijk de nadruk op samenwerking en oplossingsgericht denken en handelen. Daarna kwam de communicatie ronde. In ons team verliep dit eigenlijk vlot, de opdracht was om een teamnaam te bedenken die we later aan alle anderen moesten presenteren. Unaniem hebben we gekozen voor @work+++. Een geweldige naam, want voor een ieder van ons team staat het vinden van ander werk op de eerste plaats.

Voor mij persoonlijk was het een inspirerende dag en ik ben enorm benieuwd wat de komende 14 weken allemaal nog gaat brengen. We gaan ervoor.

Auteur: Jan Slinkman

Team @work+++ (foto Jan Slinkman)