Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Het laatste nieuws van NoorderBaanBattle

Grijp jouw kans op een baan op 1 april!

1 april komt maar één keer per jaar, grijp deze kans daarom met beide handen aan en laat jezelf van je grappigste kant zien. Het is dé manier om in de aandacht te komen bij de werkgever waar je zo graag voor zou willen werken en het is nog leuk ook!
Lees meer...

Het belang van leren loslaten

Net afgestudeerd? Fijn, eindelijk dat diploma op zak. Maar wat nu? Eigenlijk mis je de schoolse structuur en zekerheid best wel, want van een jaarlijkse ritme lijk je opeens los te staan van alles. Maandelijkse stufi op de bankrekening was eigenlijk ontzettend fijn. En dat iemand je vertelt wat te doen deze week, stiekem ook! Als dat patroon wegvalt kun je je onzeker gaan voelen. Opeens ben je de controle kwijt en daar kan je ontzettend van in de stress schieten. Dat moet niet en daarom geven we je graag wat tips om te leren loslaten.
Lees meer...

Sollicitatiemoe? Hier een paar tips en tricks van Marten!

Nu je dit artikel leest, is de derde editie van de NoorderBaanBattle een feit! Als je bij de kick-off was in Huize Maas op dinsdag 8 maart, dan weet je ondertussen dat reageren op vacatures een ouderwetse manier van solliciteren is. De kans dat je op zo’n manier een baan krijgt is heel erg klein. Denk hierbij aan een succesratio van een 0,04% per verstuurde brief als je al het beschikbare werk meerekent.
Lees meer...

Feestelijke aftrap van de derde NoorderBaanBattle

We zijn los. De kick-off op dinsdag 8 maart in Huize Maas te Groningen was een feest. Een gemêleerd publiek bestaande uit de deelnemers, het projectteam, de coaches, het communicatieteam en de mannen van de catering zorgden voor een volle zaal. De opkomst en de energie waren meer dan indrukwekkend. Waar veel deelnemers eerst een lichtelijk gespannen indruk maakten en zichzelf over een drempel heen moesten tillen, keerde de sfeer al gauw.
Lees meer...

Niet vergeten, Nationale Complimentendag 2016!

“De diepst menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden” (William James, Amerikaans psycholoog 1842-1910). En die behoefte zal altijd blijven. Maar als dat een vanzelfsprekendheid was, dan was deze mooie dag niet in het leven geroepen. Want iedereen zou vandaag een compliment moeten geven, maar vooral ook krijgen!
Lees meer...

Werkloosheid in Groningen het hoogst!

Er gaat niets boven Groningen! Je bent er geboren of hebt er slechts gestudeerd, iedere student houdt van de stad. De een vliegt uit, de ander blijft. Maar als je voeten diep in de Groninger klei staan, dan blijkt het alleen wel verrekte lastig om vooruit te komen. Gisteren meldde het UWV namelijk dat de provincie Groningen de provincie is met de hoogste werkloosheid.
Lees meer...

De markt trekt aan, maar mijn kansen ook?

Ook al gaat het heel voorzichtig, de economie trekt weer wat aan. Dat betekent dat er weer kansen ontstaan op werk! Toch hoor je continu berichten op het journaal over faillissementen van bekende ketens, zoals de V&D en DA. Gaat het nou beter of slechter? Een contradictie. We hebben te maken met mismatches.
Lees meer...

Tweede editie indrukwekkend afgesloten

Het jaar 2016 is van start. Ben je nog steeds werkzoekend, is je huidige baan toch niet wat je wil of was misschien vorig jaar de stap te groot om mee te doen? Dit jaar krijg je opnieuw de kans om deel te nemen aan een nieuwe editie van de NoorderBaanBattle. Om je definitief over te halen, delen we de succesvolle resultaten van afgelopen jaar nog even.
Lees meer...
1 ... 8 9