Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Het laatste nieuws van NoorderBaanBattle

Coach Lianne Idema deelt haar ervaringen

Een van onze bevlogen coaches is Lianne Idema. Als freelance trainer wil ze deelnemers van de NoorderBaanBattle weer energie geven en in beweging brengen. Wij spraken met haar over haar passies, gezinsleven en haar ervaringen met de battle.
Lees meer...

Sportieve Vincent vindt baan binnen de ICT!

Inmiddels zijn we al bijna aan het einde gekomen van de NoorderBaanBattle. Er is veel gebeurd de afgelopen weken in de verschillende teams en er zijn inmiddels al een heel aantal deelnemers die een baan gevonden hebben. Een van hen is Vincent Allema uit team “Nix = ✓out”. Eva en Rianne van het communicatieteam spraken met hem en vroegen naar zijn ervaringen binnen de NoorderBaanBattle en zijn nieuwe baan.
Lees meer...

Je hart volgen volgens coach Louise Geersing

“Mijn loopbaan? Daar is niet vooraf over nagedacht, dat is wel aan mijn studiekeuze te zien” vertelt coach Louise van de NoorderBaanBattle. In de tijd als student kunstgeschiedenis woont ze in een groot, gezellig studentenhuis. Op een avond die nog altijd in het geheugen van Louise gegrift staat leest ze een artikel uit de UK, de Universiteitskrant van Groningen, voor aan haar huisgenoten. Het artikel beschrijft welke opleidingen een hogere en welke een lagere baankans hebben. Alle huisgenoten inclusief Louise blijken het bokje en staan met hun opleiding in het tweede rijtje. Maar geen moment kwam het bij haar op om te switchen naar een veelbelovender studie. “Ik heb altijd mijn hart gevolgd en zal dat ook altijd blijven doen. Het werkt goed zo voor mij”.
Lees meer...

Welk persoonlijkheidstype ben jij? Rianne deed de test!

Wat zijn mijn goede eigenschappen eigenlijk? Waar ben ik wat minder goed in? Best moeilijke vragen. Communicatieteamlid Rianne test zichzelf. Vaak weten we niet goed onder woorden te brengen wat onze sterke en zwakke kanten zijn. Een hulpmiddeltje om jezelf beter te begrijpen en je sterktes en zwaktes beter onder woorden te brengen is de Myer Briggs Test.
Lees meer...

Een kijkje in de keuken bij coach Ellen van der Meij

Het communicatieteam neemt dit keer een kijkje in de keuken bij Ellen van der Meij. De oorspronkelijk uit Gelderland afkomstige coach woont tegenwoordig met veel plezier in Leeuwarden; “De afstand Leeuwarden - Groningen neem ik graag voor lief voor een mooi project als de NoorderBaanBattle. Ik kan hier als coach niet alleen anderen helpen, maar krijg er zelf ook veel energie van!”.
Lees meer...

Deelnemers enthousiast over LinkedIn -training

Oprichter van de NoorderBaanBattle Arjen van Leeuwen heeft inmiddels alle teams een inspirerende LinkedIntraining gegeven. Hoog tijd dus om eens te peilen hoe de training geland is. Het Communicatieteam sprak met Yang Soo Kloosterhof, die met zijn team aanwezig was bij één van deze LinkedIntrainingen. Naast zijn werkzaamheden in het projectteam is Yang Soo ook coach van het team ‘Baanbrekers’ uit Midden-Drenthe én actief twitteraar. Wij kwamen zijn enthousiaste tweet over de LinkedIntraining tegen en gingen met hem in gesprek.
Lees meer...

De Galjaarddag 2016

De NoorderBaanBattle is, samen met vier andere mooie publieke communicatieprojecten, genomineerd voor de Galjaardprijs 2016. Een reporter van het communicatieteam was ter plaatse in het Provinciehuis in Den Haag om verslag te doen van deze inspirerende dag en jullie mee te nemen naar de verhalen van de vijf finalisten.
Lees meer...

De kracht van het ont-moeten

Sollicitatiebrief schrijven: check. Nieuwe vacatures zoeken om op te solliciteren: check. Dan nog boodschappen doen, het huis netjes houden, als het even lukt sporten en dan ook nog een sociaal leven onderhouden: check, check, dubbel check. Energie? Nou, ehh, niet echt..
Lees meer...