Spring naar navigatie Spring naar inhoud

2018, dit wordt jouw jaar!

Inmiddels is het al halverwege december. De tijd vliegt en voor je het weet tellen we de laatste secondes af tot het nieuwe jaar. 2018 staat om de hoek en dat betekent dat we overal om ons heen de goede voornemens van vrienden en familie horen. Stoppen met roken, meer sporten en minder met onze mobieltjes bezig zijn. Maar er zijn nog veel meer dingen waar je je in het nieuwe jaar op kunt focussen. Zo wordt 2018 helemaal jouw jaar!

1. Stel doelen

Het klinkt heel logisch, voor het maken van goede voornemens moet je doelen stellen. Waarom lukt het ons dan toch vaak niet om ons te houden aan onze doelen? Begin eerst met het stellen van kleinere doelen, in kleine stapjes lukt het je vaak wel om je doelen te bereiken. Niemand heeft gezegd dat je het in één keer anders moet gaan doen. Daarnaast is het belangrijk om bij elk doel dat je stelt jezelf af te vragen waarom je dit wil en hoe je dit wilt gaan doen. Op die manier maak je de doelen een stuk concreter en ook makkelijker uit te voeren voor jezelf!

2. Niet elke dag hoeft de beste dag te zijn

365 geweldige dagen, dat is niet realistisch en ook zeker niet nodig. Het liefst willen we dat elke dag onze beste dag is, maar we weten ook dat dit niet kan. Stel je erop in dat er ook in 2018 dagen komen waarop alles even tegen zit. Balans vinden tussen goede dagen en minder goede dagen is waar het om gaat.

Maak door het jaar heen ook af en toe een lijstje met dingen waarvoor je dankbaar bent. Zo’n lijstje kan je helpen op dagen dat het even wat minder gaat, het helpt je relativeren van alles wat er in je leven gebeurt. Deze lijstjes kun je opschrijven, maar het werkt ook als je er af en toe bewust bij stilstaat dat er genoeg dingen in je leven zijn waar je dankbaar voor bent!  

3. Plan tijd voor jezelf

2018 wordt jouw jaar, maar dan is het wel van belang om tijd vrij te maken voor jezelf. Tijd inplannen voor jezelf is makkelijker gezegd dan gedaan, ook als je misschien op zoek bent naar een baan. Het gaat hier namelijk om bewust tijd inplannen en niet bezig te zijn met wat anderen van je willen of van je verwachten. Neem de tijd om jezelf beter te leren kennen. Wie ben je, wat vind je leuk en wat wil je graag? Zo zijn er nog veel meer dingen waarmee je aan de slag kunt als je tijd vrij maakt voor jezelf. Waarom je dat zou doen? Zodat je weet waar je gelukkig van wordt, maar bijvoorbeeld ook zodat je je zekerder voelt tijdens een volgend sollicitatiegesprek. Jij weet wie je bent en wat je wil en dat straal je uit!

4. Leer nieuwe mensen kennen

We hebben het er al eens eerder over gehad. Het vergroten van je sociale netwerk is bij het zoeken naar een baan van groot belang. Alle nieuwe mensen die je in 2018 leert kennen kunnen de stap zijn naar jouw volgende werkplek. Vergeet daarom ook niet te vermelden dat je op het moment op zoek bent naar een nieuwe baan als je in gesprek bent met mensen. Naast het feit dat het handig is om je sociale netwerk te vergroten bij het zoeken naar een baan, is het natuurlijk ook gewoon leuk om nieuwe mensen te leren kennen!

Wij van de NoorderBaanBattle willen jullie tenslotte allemaal hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig en gezond 2018 wensen!